HemFor Svalbardturister

For Svalbardturister

På grunn av strenge sikkerhetsrutiner er private besøk inn i Frøhvelvet ikke tillatt. Imidlertid, turister og andre som besøker Svalbard anbefales å besøke den informative utstillingen om Frøhvelvet som er en del av den faste utstillingen på Svalbard museum. Ta gjerne også turen til Frøhvelvets spektakulære inngangsparti for en selfie. En tur til Frøhvelvet gir deg en følelse av å være på et veldig spesielt og betydningsfullt sted.

Ikke overraskende så får NordGen mange forespørsler om besøk inne i Frøhvelvet fra privatpersoner som besøker Svalbard.  Slike forespørsler blir alltid avslått, men det er ingen restriksjoner på private turer opp til Frøhvelvets inngangsparti, noe mange benytter seg av.

Museumskurator Sander Solnes ved Svalbard museum, ved utstillingen om Svalbard globale frøhvelv, som også omfatter en miniatyrmodell av selve konstruksjonen.

Turister kan ta seg opp til Frøhvelvet alene, de kan hyre en taxi eller bli med på en av de mange sightseeing-turene som arrangeres i og omkring Longyearbyen og som omfatter en kort tur til Frøhvelvet. Informasjon finnes og turer kan bestilles på Svalbard turistkontor i Longyarbyen. Lokale turistguider har fått informasjon om Frøhvelvet slik de kan gi korrekt informasjon til de mange turistene som besøker Svalbard.

Kunst pryder portalen

Frøhvelvets portal er et landemerke som ofte fotograferes. Vær imidlertid oppmerksom på at fotografier av kunsten som pryder inngangspartiet med tittel ‘Perpetual repercussion’ ikke kan brukes i kommersielle sammenhenger uten tillatelse fra kunstneren Dyveke Sanne. Dette er et vakkert stykke glass- og metallkunst, som spesielt i mørket bidrar til at Frøhvelvet er blitt et symbol langt ut over landets grenser. Og er du heldig, får du oppleve dette sammen med Svalbards til tider fantastiske nordlys.

Utstillingen på Svalbard museum gir bakgrunnsinformasjon om viktigheten av å ta vare på plantemangfold og genressurser, og om den rollen som Frøhvelvet spiller i det internasjonale arbeidet med å bevare og bruke disse ressursene.  Og som eneste sted i verden tilbyr Svalbard museum et lite utvalg Svalbard frøhvelv-suvenirer for salg. Bøker om Frøhvelvet er også til salgs i museumsbutikken.