HemVäxterGe bort en fröask och gör en insats för den biologiska mångfalden!

Ge bort en fröask och gör en insats för den biologiska mångfalden!

Datum: 03.12.2019 Författare: Merete Madslund Kategori: Växter

Biologisk mångfald är en förutsättning för livet på jorden. NordGen arbetar för att bevara den mångfalden och förhindra att genetisk mångfald som är viktig för vår matproduktion försvinner. Nu kan du hjälpa oss! Genom att köpa en gåvoask fylld med unika fröer som är en del av det nordiska odlade kulturarvet stödjer du vårt arbete. Nytt för i år är att du även kan välja en ask med blomsterfrön. 

Är det en gåva till dig själv eller till någon du håller kär? Oavsett vad så leder ditt köp av en ask med fröer till att NordGen kan göra ett ännu bättre arbete för att bevara och främja ett hållbart användande av våra genetiska resurser som är viktiga för mat, trädgård och skog. En ask med fröer från något av de nordiska länderna kostar 249 SEK inklusive frakt. Den innehåller två sorters fröer, odlingsbeskrivningar och ett kort som kort beskriver varför det är viktigt att bevara genetisk mångfald.

Nytt för i år är att du även kan köpa en ask med fyra blomsterfröer för 349 SEK inklusive frakt.

Eftersom vi är en genbank och måste följa internationella överenskommelser behöver du vara medveten om att du inte får sälja vidare fröna till en tredje part. Du kan läsa hela villkorstexten här.

Observera att deadline för beställning av presentförpackningar är den 15 december 2019.