HemVäxterNordGen anställer i samband med att baslagret i Danmark flyttas

NordGen anställer i samband med att baslagret i Danmark flyttas

Datum: 06.08.2019 Författare: Sara Landqvist Kategori: Växter

Alla genbanker behöver ha minst en back-up av sin samling av fröer och annat genetiskt material. NordGen har sin första back-up, baslagret, på Jylland i Danmark. Nu ska baslagret flyttas till en annan plats och i samband med det behöver vi anställa minst tre personer. Dessa kommer ha som arbetsuppgifter att flytta och kvalitetssäkra mer än 30 000 fröprover.

Fröproverna ska öppnas, analyseras, märkas om och organiseras på sin nya plats, både fysiskt och i vår databas. Prover som ska användas i forskningsprojekt ska väljas ut och ytterligare kvalitetssäkras.

Vi söker en projektledare som kan driva och ansvara för hela processen och samtidigt vara teamleder för de medarbetare som utför arbetet på det nya baslagret. Du bör ha erfarenhet av projektledning, rapportering, arkivering, dokumentation och materialhantering. Merparten av arbetet kommer att ske i Flakkebjerg men introduktionen till vår databas, fröhantering och NordGen hålls i Alnarp, Sverige. Läs mer och sök tjänsten som projektledare via den här länken.

Vi söker även minst två projektmedarbetare som kommer att arbeta med flytt, analys och kvalitetssäkring. För att fungera väl i den här tjänsten är det bra om du har erfarenhet av fröanalysarbete, frörensning, fröidentifiering. Det är också bra om du har IT-erfarenhet och talar minst ett av de skandinaviska språken (norska, danska eller svenska). Vi lägger även stor vikt vid din samarbetsförmåga. Merparten av arbetet kommer att ske i Flakkebjerg, Danmark men introduktionen till vår databas, fröhantering och NordGen hålls i Alnarp, Sverige. Läs mer och sök tjänsten som projektmedarbetare här.

Till alla tjänsterna behöver vi din ansökan senast den 9 september.