HemHusdjurNordGens direktör har utsetts till “Årets Verksamhetsledare”

NordGens direktör har utsetts till “Årets Verksamhetsledare”

Datum: 29.05.2019 Författare: Sara Landqvist Kategori: Husdjur, Skog, Uncategorized @skand, Växter

Under en galamiddag igår utsågs Lise Lykke Steffensen till “Årets Verksamhetsledare” av projektledningsnätverket Dansk Projektledelse.

Lise Lykke Steffensen började arbeta som direktör för NordGen år 2016. Sedan dess har hon jobbat för att modernisera och effektivisera den enorma uppgift och det tunga ansvar NordGen har, att bevara och underlätta nyttjandet av genetiska resurser i de nordiska länderna.

– Jag är väldigt glad och tacksam för det här uppmärksammandet. Det är en ära bara att bli nominerad. Men detta är också ett bevis på att NordGen rör sig i rätt riktning. För att nå hela vägen fram är det viktigt att alla medarbetare är med på resan, och det är de på NordGen!

Nöjd styrelse

NordGens styrelse nådde av det positiva beskedet när de samlats för styrelsemöte i Finland under tisdagen och onsdagen. Styrelseordförande Geir Dalholt är nöjd med utnämningen.

– Vi är stolta och glada över utmärkelsen. Den ger uppmärksamhet för NordGens viktiga verksamhet och visar att det arbete som Lise Lykke gjort hittills är helt rätt. Nu ser vi fram emot att fortsätta på den inslagna vägen, säger han.

“Starka resultat”

Lise Lykke Steffensens utnämnande som “Årets Verksamhetsledare” motiverades bland annat med hennes “förmåga att sätta tydliga, strategiska mål och visa på starka resultat för NordGen”. Vidare nämnde motiveringen “hennes förmåga att få alla i personalen att arbeta tillsammans med gemensam förståelse för organisationens mål”.