HemHusdjurNordGens 10-års jubilæum satte fokus på genetisk og nordisk mangfoldighed

NordGens 10-års jubilæum satte fokus på genetisk og nordisk mangfoldighed

Datum: 11.09.2018 Författare: Merete Madslund Kategori: Husdjur, Skog, Svalbard globale frøhvelv, Växter

Det nordiske samarbejde for genetiske ressourcer var samlet til fejring fredag den 7. september 2018, da NordGen markerede sit 10-års jubilæum med en festdag, hvor der blev sat fokus på mangfoldigheden og vigtigheden af arbejdet med bevaring og bæredygtig brug af genetiske ressourcer i Norden.

 

150 gæster deltog i festlighederne og dagens program bød på flotte taler, nordisk sang, rundvisninger i NordGens frølaboratorium og messestande i NordGens drivhus med levende blå ænder, gulerodssmagning, skovgenetiske eksperter, en lille del af Svalbards Globale Frøhvelv, nordiske ærter, kartofler og korn og et tilbageblik på det nordiske samarbejde om genetiske ressourcer gennem tiden. NordGen er fremfor alt et videnscenter, og NordGens engagerede medarbejdere gav gennem dagens aktiviteter gæsterne et unikt indblik i betydningen af det arbejde, som NordGen udfører.

Undervejs fik gæsterne også mulighed for at smage på de nordiske genetiske resourcer, og mange af ingredienserne til frokostbuffetten stammer da også fra NordGens frølager. Dagen blev afsluttet med et overdådigt kagebord med traditionelle fødselsdagskager fra alle de nordiske lande.

Bilder från dagen kan ses och laddas ned från NordGens Flickrsida.