HemVäxterPlant et frø – og støt NordGens arbejde

Plant et frø – og støt NordGens arbejde

Datum: 30.11.2018 Författare: Merete Madslund Kategori: Växter
Gaveæske på dansk

Nu har du en unik mulighed for at støtte NordGens arbejde og samtidig glæde en du holder af! Til julen 2018 har NordGen lanceret en gaveæske med frø fra gamle nordiske grøntsagssorter, hvor en del af beløbet går til at støtte NordGens arbejde med bevaring og bæredygtig brug af frø og planter.

 

Gaveæske på danskBlandt sorterne er busktomat og hvidkål fra Norge, gulerødder og dild fra Sverige, grønkål og radise fra Danmark, kålroe og spidskommen fra Finland og kvan og kålroe fra Island. Du vælger selv hvilket af de nordiske lande dine frø skal komme fra eller om du vil købe en nordisk gaveæske med frø fra alle 5 nordiske lande. Med i æsken får du et gavebevis, sortsbeskrivelser og dyrkningsvejledning på dit eget sprog.

 

Hvorfor give frø?

Også i Norden går vi en fremtid i møde med klimaforandringer og behov for nye egenskaber i vores planter. Frøene, der opbevares i vores genbank rummer muligheder for at kunne udvikle nye planter, der er bedre tilpasset vores fremtids klima. Når du køber disse frø, er du med til at støtte Nordisk Genressource Centers arbejde med bevaring og bæredygtig brug af vores frø og planter. Når du planter disse frø, er du med til at bevare vores fælles nordiske kulturarv.

Se gaveæskernes indhold i NordGens webshop.