HemWebshop

Bli en mångfaldshjälte – använd vår webshop!

Pisun sativum arvense, NGB20117. Photo Lisa Ekberg

Alla genbanker förbinder sig till att göra sitt material tillgängligt för forskare och andra intressenter. Men de nordiska länderna har dessutom slutit ett avtal om att NordGens fröer ska vara tillgänliga även för allmänheten. Det är anledningen till att vi varje år öppnar vår webshop för fritidsodlare.

 

Som vanligt kommer vi att öppna webshopen till våren. Men redan nu, fram till den 16 december, har du en unik möjlighet att stödja NordGens arbete och samtidigt få frön att ge bort i julklapp. För 249 SEK får ett gåvobevis och två sorters frö från det nordiska land du själv väljer. Du kan också välja att få en frösort från varje nordiskt land. Då kostar paketet istället 449 SEK.

Klicka här för att komma till julshopen.

Genom att beställa fröer från NordGens webshop bidrar du till att bevara vår genetiska mångfald och får dessutom möjligheten att odla en gröda som inte längre finns kommersiellt tillgänglig.

Varje frö har en historia och vi har försökt att även bidra med några meningar om dess ursprung i de fall det finns tillgängligt