Privata fröbeställningar

En humla sitter på en mörkrosa borstnejlika. I bakgrunden finns borstnejlikor i olika nyanser av rosa och vitt.
Borstnejlikan Skällsäter är en av växtsorterna som många privatpersoner köpt från NordGens butik online.

En gång om året kan du som brinner lite extra för äldre sorters grönsaker, blommor och spannmål beställa fröprover och miniknölar av potatis från oss. Med start den 1 mars säljer vi nämligen överskottet av föregående års fröskörd till hobbyodlare. Genom att köpa frö och miniknölar stödjer du vårt arbete med att bevara den odlade biologiska mångfalden.

Butiken finns online och fröer kan beställas till och med den 31 maj. Övriga delen av året kan du hitta böcker och presentförpackningar med vissa bestämda fröer här. Genom att beställa fröer från oss bidrar du till att bevara en viktig del av vårt nordiska kulturarv och gör samtidigt en viktig insats för den biologiska mångfalden. Samtidigt är det bra att vara medveten om att vi inte är en kommersiell fröfirma. Resurserna vi kan avsätta för att packa och distribuera fröer är begränsade vilket kan leda till att vissa fröer tar slut. Vi hoppas på er förståelse för detta.

Eftersom vi är en genbank behöver du också vara medveten om att det finns vissa restriktioner kring hur du får använda fröerna du beställt.

Besök NordGens butik

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.

Merete Madslund

Merete Madslund
Ansvarig för NordGens butik
+46 723-053 662
merete.madslund@nordgen.org