Information för press och media

En mobilkamera med mikrofon filmar en man som intervjuas av en annan man med kameraSedan invigningen år 2008 har mediaintresset för frövalvet varit enormt. Vi välkomnar all uppmärksamhet från journalister eftersom frågor som rör genbankers arbete för att bevara växtgenetisk mångfald är en viktig angelägenhet för alla som äter.

Media som är på plats på Svalbard träffar vi gärna personligen i samband med fröinläggningarna som sker några gånger per år. Men vi uppskattar om ni kontaktar oss i god tid innan för att boka en tid. Här kan du se vilka datum vi är på Svalbard för att lägga in frön.

Övriga intervjuer arrangerar vi gärna via telefon eller videosamtal. Vi har även möjlighet att ta emot journalistbesök på NordGens kontor i Alnarp, Sverige, för att berätta mer om Svalbard Global Seed Vault och genbankers arbete.

Foto- och videomaterial

Det är inte möjligt för media att besöka insidan av Frövalvet. Däremot går det bra att fotografera och filma utsidan.

Foton som NordGen tagit kan du ladda ner från vår Flickr-sida som du når via knappen nedan. Bilderna är tillgängliga under en så kallad Creative Commons-licens. Det innebär att du får använda dem fritt så länge syftet inte är kommersiellt och du anger NordGen som källa.

Besök NordGens Flickr-sida

Vi har även tillgång till högupplöst videomaterial. Om du som mediarepresentant är intresserad av detta, kontakta oss gärna.

Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor.

Sara LandqvistSara Landqvist
Kommunikationsansvarig
sara.landqvist@nordgen.org
+46 763 033 388