Frö och -potatisbeställningar

Närbild uppifrån på flera bruna papperspåsar med NordGens ärtor i. Bästa sättet att bevara genetiska mångfald är att använda den. Den nordiska frösamlingen är inget undantag. Därför skickar NordGen årligen ut omkring 10 000 fröprover till forskare, växtförädlare, företag, hembygdsgårdar, muséer, botaniska trädgårdar och privatpersoner med intresse för gamla kulturväxter.

När det gäller fröbeställningar skiljer vi på beställningar för forskningsändamål och beställningar från privata användare.

Forskningsändamål

De som beställer för forskningsändamål kan vara forskare, växtförädlare, hembygdsgårdar, botaniska trädgårdar, museer och andra som behöver frön eller potatis från NordGens samling i sin yrkesroll. Dessa användare kan beställa från oss året runt.

Fröbeställningar för forskningsändamål

Hobbyodlare

Men även privatpersoner som är intresserade av att hålla liv i gamla kultursorter genom att odla i sin trädgård, på sin balkong eller i ett fönsterbräde är välkomna att beställa fröer från oss på våren.

Privata fröbeställningar

Villkor och avtal

Innan du lägger din beställning behöver du vara medveten om att du genom att beställa material från oss accepterar vissa villkor. Det gäller både beställningar för forskningsändamål och från privata användare.

Villkor och avtal

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.

Mohammad El-Khalifeh, Senior Seed Documentarist Scientist at NordGenMohammad El-Khalifeh
Ansvarig för fröbeställningar
+46 723-053 665
mohammad.el-khalifeh@nordgen.org

 

Jette Nydam Hansen, curator, standing in NordGens drying room with a bag of cereal seeds.Jette Nydam Hansen
Ansvarig för fröbeställningar
+46 702-599 018
jette.nydam.hansen@nordgen.org