Välkommen till NordGens butik

Genom att köpa frö och potatis, t-shirts och övriga varor stödjer du vårt arbete med att bevara den odlade biologiska mångfalden.

Tänk på detta innan du handlar

 

Böcker och almanackor

Här hittar du böcker utgivna av NordGen samt kalendrar med bilder av NordGens arbete.

Guidad tur i NordGens växthus och trädgård

Köp biljett till en guidad tur i NordGens växthus och trädgård.

Kläder i 100% ekologisk bomull

Stötta oss i vårt arbete genom att köpa en t-shirt! Genetisk mångfald är en förutsättning för en hållbar matproduktion och för att nå flera av de globala hållbarhetsmålen. Hjälp oss bevara den genetiska mångfalden, nu och för alltid!

Köp frön och stöd NordGen

Gläd dig själv eller någon du bryr dig om med utvalda frön från NordGen. Du kan sponsra ett fält eller köpa en av NordGens presentförpackningar med frön.

Potatis och frö

Överskottet av föregående års fröskörd och miniknölar av potatis kan köpas varje år mellan 1 mars och 31 maj.

Genom att beställa frön från oss och ta hand om dem i din trädgård bidrar du till att bevara en, i många fall, hundraårig odlingstradition. De växter vi har i vår butik kan du inte köpa hos några kommersiella aktörer och de är särskilt anpassade för vårt nordiska klimat med långa, ljusa somrar och mörka, kalla vintrar. Spara frön från växterna efter säsongens slut så att den beställning du gör här kan bidra till att bevara vår nordiska genetiska mångfald av kultursorter även i framtiden.

Innan du handlar

Till att börja med är det bra att vara medveten om att vi inte är en kommersiell fröfirma och inte heller en vanlig webshop. Vi har begränsade resurser för att ta hand om fröbeställningar vilket kan leda till att vissa varor tar slut. Du kan räkna med en leveranstid på mellan 7 och 10 dagar. Vi hoppas på er förståelse för detta.

Alla som beställer varor från oss måste acceptera våra villkor för köb av frön och potatis, t-shirts och övriga varor. Du kan läsa alla villkor här.

När du handlar frön och potatis

Särskilda internationella bestämmelser gäller för beställning av frön och potatis i vår online butik. Liksom alla andra genbanker, följer NordGen strikta bestämmelser om hur växtmaterial ska göras tillgängliga för övriga samhället. Växtmaterialet görs tillgängligt för att bidra till kunskapsutveckling inom forskning och utbildning. Det betyder att syftet med att sälja fröerna är att du ska få erfarenhet av att odla de arterna och dess genetiska mångfald samt lära dig mer om vårt gemensamma nordiska kulturarv. På grund av detta behöver du acceptera våra villkor för att handla frön och potatis via vår online butik. Här ingår bland annat att du går med på att inte sälja vidare det du köper här.

Särskild när du handlar potatis
När du beställer potatis får du 3–5 miniknölar per sort. Om du beställer potatis, rekommenderar vi att du gör 2 separata beställningar eftersom potatis är frostkänsliga och du får räkna med lite längre leveranstid än fröposar. Vi skickar dina potatis så fort det blivit lite varmare.

På grund av gällande växtskyddsbestämmelser är det tyvärr inte möjligt att distribuera sättpotatis från NordGen till Norge. Men du kan ta kontakt med Norsk Genresurscenter för mer information om Norges genbank för potatis.

Användning av personuppgifter

När du handlar i NordGens webshop accepterar du NordGens personuppgiftspolicy och att NordGen behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. De behandlas elektroniskt av NordGen och lagras enligt gällande arkiveringsregler för myndigheterna. NordGen sparar allmänna kontaktuppgifter om kunder för att kunna leverera varor som vi lovat. Uppgifterna hanteras konfidentiellt och delas inte med andra.

 

contact icon

info@nordgen.org man-fre 8-16