Välkommen till NordGens webshop

Denne side er under udvikling. Vi er i gang med at opdatere NordGen's online butik, og lancerer en ny version i efteråret 2020. Indtil da kan du ikke handle i butikken.

Tänk på detta innan du handlar

 

Alla genbanker förbinder sig till att göra sitt material tillgängligt för forskare och andra intressenter. Men de nordiska länderna har dessutom slutit ett avtal om att NordGens fröer ska vara tillgängliga även för allmänheten. Det är anledningen till att vi varje år öppnar vår butik för fritidsodlare.

Böcker

Her finns böcker om potatis i Norden og hållbar förvaltning av husdjurgenetiske resurser.

Frö & Potatis

Årets försäljning av överskottet av föregående års fröskörd och miniknölar av potatis.

Presenter

NordGens populära presentförpackningar med frön från hela Norden.

Genom att beställa frön från oss och ta hand om dem i din trädgård bidrar du till att bevara en, i många fall, hundraårig odlingstradition. De växter vi har i vår butik kan du inte köpa hos några kommersiella aktörer och de är särskilt anpassade för vårt nordiska klimat med långa, ljusa somrar och mörka, kalla vintrar. Spara frön från växterna efter säsongens slut så att den beställning du gör här kan bidra till att bevara vår nordiska genetiska mångfald av kultursorter även i framtiden.

Innan du handlar

Liksom alla andra genbanker, följer NordGen strikta bestämmelser om hur växtmaterial ska göras tillgängliga för övriga samhället. Detta innebär att du behöver acceptera ett avtal för att handla via webshopen. I detta förbinder du dig bland annat till att inte sälja vidare det du köper här.

När du handlar potatis

När du beställer potatis får du 3–5 miniknölar per sort. Om du beställer potatis, rekommenderar vi att du gör 2 separata beställningar eftersom potatis är frostkänsliga och du får räkna med lite längre leveranstid än fröposar. Vi skickar dina potatis så fort det blivit lite varmare.

På grund av gällande växtskyddsbestämmelser är det tyvärr inte möjligt att distribuera sättpotatis från NordGen till Norge. Men du kan ta kontakt med Norsk Genresurscenter för mer information om Norges genbank för potatis.

Användning av personuppgifter

När du väljer att handla i NordGens webshop ingår du ett avtal med NordGen där du ger oss rätt att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. De behandlas elektroniskt av NordGen och lagras enligt gällande arkiveringsregler för myndigheterna. Data används dessutom i statistiska syften enligt myndigheternas krav och regler. Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part.

Om du vill korrigera eller ta bort information som du har angett eller om du har några frågor om vår databehandling, kontakta vår datasäkerhetsansvarig. Om du har klagomål om vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål hos Datainspektionen.

contact icon

Kontakta oss

Tillgänglig måndag-fredag, 8:00 - 16:00.