Välkommen till NordGens butik

Här kan du köpa fröer på våren och böcker, presentförpackningar och andra varor resten av året. Genom att handla i vår butik bidrar du till NordGens arbete med att bevara den biologiska mångfalden som är så viktig för vårt lantbruk.

Tänk på detta innan du handlar

 

Böcker

Her finns böcker om potatis i Norden og hållbar förvaltning av husdjurgenetiske resurser.

Jul 2020

NordGens populära julklappar.

Potatis och frö

Årets försäljning av överskottet av föregående års fröskörd och miniknölar av potatis.

Genom att beställa frön från oss och ta hand om dem i din trädgård bidrar du till att bevara en, i många fall, hundraårig odlingstradition. De växter vi har i vår butik kan du inte köpa hos några kommersiella aktörer och de är särskilt anpassade för vårt nordiska klimat med långa, ljusa somrar och mörka, kalla vintrar. Spara frön från växterna efter säsongens slut så att den beställning du gör här kan bidra till att bevara vår nordiska genetiska mångfald av kultursorter även i framtiden.

Innan du handlar

Liksom alla andra genbanker, följer NordGen strikta bestämmelser om hur växtmaterial ska göras tillgängliga för övriga samhället. Detta innebär att du behöver acceptera ett avtal för att handla via webshopen. I detta förbinder du dig bland annat till att inte sälja vidare det du köper här. Samtidigt är det bra att vara medveten om att vi inte är en kommersiell fröfirma – inte heller en vanlig webbshop. Våra resurser är begränsade, vilket kan leda till att vissa fröer tar slut. Vi hoppas på er förståelse för detta.

När du handlar potatis

När du beställer potatis får du 3–5 miniknölar per sort. Om du beställer potatis, rekommenderar vi att du gör 2 separata beställningar eftersom potatis är frostkänsliga och du får räkna med lite längre leveranstid än fröposar. Vi skickar dina potatis så fort det blivit lite varmare.

På grund av gällande växtskyddsbestämmelser är det tyvärr inte möjligt att distribuera sättpotatis från NordGen till Norge. Men du kan ta kontakt med Norsk Genresurscenter för mer information om Norges genbank för potatis.

Användning av personuppgifter

När du handlar i NordGens webshop accepterar du NordGens personuppgiftspolicy och att NordGen behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. De behandlas elektroniskt av NordGen och lagras enligt gällande arkiveringsregler för myndigheterna. NordGen sparar allmänna kontaktuppgifter om kunder för att kunna leverera varor som vi lovat. Uppgifterna hanteras konfidentiellt och delas inte med andra.

 

contact icon