Arbeta hos oss

Kvinna lutar sig fram och tittar på en hög växt. Man tittar på samma växt över kvinnans axel.Att arbeta för NordGen innebär att arbeta för framtida generationer. Som anställd hos oss delar du vår vision om ett samhälle där en bred mångfald av genetiska resurser leder till lösningar för en hållbar framtid. Hos oss arbetar trädgårdsingenjörer, forskare, ekonomer, växtexperter och många andra yrkesgrupper med det gemensamma målet att bevara och främja ett hållbart nyttjande av genetiska resurser.

Som anställd på NordGen ingår du i ett tätt sammansvetsat gäng som trivs och utvecklas på jobbet i en både nordisk och internationell miljö. För oss är en balans mellan arbets- och privatlivet en självklarhet, liksom attraktiva personalförmåner och finfrukost på fredagar. Hos NordGen kan du forska eller arbeta med administrativa uppgifter på något av våra kontor eller rent praktiskt ta hand om den nordiska frösamlingen i trädgård, växthus eller något av våra laboratorium. Vårt huvudkontor ligger granne med den vackra Alnarpsparken på SLU:s campus. NordGen Skog och NordGen Husdjur finns i Ås utanför Oslo.

NordGen söker biblioteksanställd, gärna en student, för tidsbegränsad anställning

Kan du tänka dig ett praktiskt och systematiskt arbete? Är du intresserad av böcker och bibliotekssystem? Vill du dessutom arbeta för en organisation som bidrar till ett mer hållbart samhälle? Då kan du vara rätt person för denna tidsbegränsade anställning.

NordGen är de nordiska ländernas genbank och kunskapscenter för genetiska resurser. Som en institution under de nordiska regeringarnas samarbetsorgan, Nordiska Ministerrådet, är vårt uppdrag att bevara och främja ett hållbart nyttjande av genetiska resurser bland husdjur, skog och växter viktiga för det nordiska lantbruket. Just nu, med klimatförändringarna och en biologisk mångfald som försvinner i skrämmande snabb takt är vårt arbete viktigare än någonsin.

Som biblioteksanställd kommer du ansvara för att märka om 5 300 böcker som finns i NordGens unika bibliotek. All data om böckerna migreras just nu in till bibliotekssystemet Koha. Detta innebär att böckerna får nya koder samt att de behöver märkas om med nya etiketter. Du behöver kunna arbeta noggrant, strukturerat och självständigt.

NordGen erbjuder en utvecklande arbetsmiljö med fantastiska arbetskamrater och god stämning. Du kommer att rapportera till Biblioteksansvarig.

Arbetsuppgifter:

 • Sökning i bibliotekssystemet Koha
 • Utskrift av etiketter
 • Uppmärkning av böcker
 • Packning inför flytt enligt system som gör det lätt att senare packa upp böckerna på rätt hyllor

Kvalifikationer:

 • Du ska kunna läsa och förstå ett nordiskt språk
 • Du har erfarenhet av arbete i databaser
 • Du gillar att arbeta med tal och siffror
 • Du har arbetat med Microsoft Office

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete med bibliotekssystem, i synnerhet Koha

Personliga egenskaper:

 • Du har lätt för att både samarbeta med andra och arbeta självständigt
 • Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt
 • Du behöver vara noggrann
 • Du trivs i en dynamisk miljö

Tjänsten är placerad vid NordGens huvudkontor i Alnarp och är en tidsbegränsad anställning som påbörjas så snart som möjligt men senast den 1 november och avslutas den 17 december 2021.

För mer information, kontakta Pernilla Andersson, genbankskurator, på pernilla.andersson@nordgen.org eller 0702–11 22 87 alternativt Pawel Chrominski, senior scientist och biblioteksansvarig, på pawel.chrominski@nordgen.org eller 0735-25 84 25

Skicka ett kort personligt brev och ditt CV senast den 7 oktober men gärna tidigare, vi tittar på ansökningarna löpande. Vi tar endast emot ansökningar via Nordiska Ministerrådets rekryteringsplattform.

Ansök här

Praktik, examensarbete etc.

Har du frågor om praktik, arbetsträning, examensarbete eller sommarjobb är du välkommen skicka ett mail till oss på info@nordgen.org.

Andra tjänster inom det Nordiska samarbetet

NordGen är en institution under det Nordiska Ministerrådet, som är de nordiska regeringarnas samarbetsorgan – är du intresserad av andra tjänster inom det nordiska samarbetet, klicka på knappen nedan.

Lediga jobb inom nordiska samarbetet