Arbeta hos oss

Kvinna lutar sig fram och tittar på en hög växt. Man tittar på samma växt över kvinnans axel.Att arbeta för NordGen innebär att arbeta för framtida generationer. Som anställd hos oss delar du vår vision om ett samhälle där en bred mångfald av genetiska resurser leder till lösningar för en hållbar framtid. Hos oss arbetar trädgårdsingenjörer, forskare, ekonomer, växtexperter och många andra yrkesgrupper med det gemensamma målet att bevara och främja ett hållbart nyttjande av genetiska resurser.

Som anställd på NordGen ingår du i ett tätt sammansvetsat gäng som trivs och utvecklas på jobbet i en både nordisk och internationell miljö. För oss är en balans mellan arbets- och privatlivet en självklarhet, liksom attraktiva personalförmåner och finfrukost på fredagar. Hos NordGen kan du forska eller arbeta med administrativa uppgifter på något av våra kontor eller rent praktiskt ta hand om den nordiska frösamlingen i trädgård, växthus eller något av våra laboratorium. Vårt huvudkontor ligger granne med den vackra Alnarpsparken på SLU:s campus. NordGen Skog och NordGen Husdjur finns i Ås utanför Oslo.

NordGen söker avdelningschef till genbanken

Just nu söker vi en erfaren ledare med naturvetenskaplig bakgrund som gillar att arbeta med människor, växter och frön. Trivs du dessutom med att ha ett övergripande ansvar för flera olika aktiviteter samtidigt så kanske du skulle trivas i tjänsten som avdelningschef på NordGen. Som avdelningschef för genbanken har du det övergripande operativa ansvaret för den nordiska frösamlingen samt för våra växthus, fält och laboratorier. Du har även ansvar för kvalitetssäkringssystemet. Det är en tjänst med ett brett och tvärgående ansvarsområde som kräver att du kan arbeta självständigt såväl som med dina kollegor inom organisationen. Du kommer att leda två erfarna ledare som ansvarar för sina respektive medarbetarlag. En viktig del i tjänsten är också att interagera med nordiska och internationella forskningsinstitutioner, privata företag och andra intressenter som är i behov av växtgenetiska resurser.

Sista ansökningsdatum är den 12 augusti 2022. Du ansöker (inklusive CV och referenser) genom Nordiska Ministerrådets ansökningsportal:

Läs mer och sök tjänsten

Praktik, examensarbete etc.

Har du frågor om praktik, arbetsträning, examensarbete eller sommarjobb är du välkommen skicka ett mail till oss på info@nordgen.org.

Andra tjänster inom det Nordiska samarbetet

NordGen är en institution under det Nordiska Ministerrådet, som är de nordiska regeringarnas samarbetsorgan – är du intresserad av andra tjänster inom det nordiska samarbetet, klicka på knappen nedan.

Lediga jobb inom nordiska samarbetet