Pressrum

Närbild på ett bi som sitter på en gräslöksblomma i NordGens trädgård.Välkommen till NordGens pressrum. Här hittar du pressmeddelanden, foton och videos från vårt arbete. Vi tar gärna emot besök och intervjuförfrågningar från mediarepresentanter.

Arbetet som sker på NordGen är en angelägenhet för hela den nordiska befolkningen eftersom ett hållbart bevarande och nyttjande av våra genetiska resurser är en förutsättning för vår framtida skogs- och matproduktion.

Vid stora händelser som vi tror är intressanta för allmänheten skickar vi på NordGen ut pressmeddelanden till den nordiska mediekåren. Vill du att vi skickar pressmeddelanden till dig också? Maila oss på info@nordgen.org.

Senaste pressmeddelandena

20191004: Nytt projekt ska öka kunskapen om de nordliga koraser

20190522: NordGen lanserar ny plan för att rädda det utrotningshotade nordiska biet

20190504: Forskare och växtförädlare ger nio rekommendationer för bättre klimatanpassning av det nordiska jordbruket

20191016: Debattartikel: De nordiska myndigheterna behöver ta sitt ansvar och skydda vilda kulturväxtsläktingar för framtiden

Vill du veta mer?

Har du som journalist en fråga, en reportageidé eller bara är på jakt efter intressanta nyheter inom vårt område är du varmt välkommen att kontakta oss. Vill du besöka oss för ett mer tidlöst reportage rekommenderar vi att du kommer på våren när det blommar som vackrast i vår trädgård.

Sara LandqvistSara Landqvist
Kommunikationsansvarig
+46 763 033 388
sara.landqvist@nordgen.org