Husdjurskonferens 2024

Kor går på en betesmark med dimmiga berg i bakgrunden.

Välkommen till NordGen Husdjurs konferens 

Datum: 7–8 februari, 2024
Plats: Hotell Scandic Uplandia, Uppsala
Registrering till streaming: följ den här länken

NordGens husdjurskonferens 2024 har temat Milestones, challenges, and Nordic collaboration of livestock conservation. Syftet med konferensen är att dela statusuppdateringar om nordiska husdjursgenetiska resurser, öka medvetenheten om vikten av biologisk mångfald inom jordbruket samt identifiera utmaningar och möjligheter i arbetet med att bevara och främja ett hållbart nyttjande av husdjursgenetiska resurser i framtiden.

Programmet innehåller talare som är akademiker, lantbrukare och tjänstemän och som arbetar inom området. De delar sina tankar och insikter kring hur en mångfald av husdjursgenetiska resurser kan bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem i Norden.

Konferensen arrangeras från lunch till lunch och inkluderar även en festmiddag på kvällen för att markera 40 år av nordiskt samarbete inom husdjursgenetiska resurser. Deltagarna kommer också ha möjligheten att besöka en liten utställning med studentposters och intressant information om de olika lantraserna i Norden.

Sisa dagen för anmälan till att delta i konferensen på plats var den 24 januari. Men fram till den 5 februari kan du registrera att du vill delta i streamingen av konferensen, via knappen nedan.

Anmälan streaming Se programmet (engelska)

 Har du frågor är du välkommen att maila oss på farm-animals@nordgen.org.