Husdjurskonferens 2024

Kor går på en betesmark med dimmiga berg i bakgrunden.

Välkommen till NordGen Husdjurs konferens 

Datum: 7–8 februari, 2024
Plats: Hotell Scandic Uplandia, Uppsala
Sista anmälningsdag: 24 januari

I februari arrangerar NordGen en husdjurskonferens på engelska med titeln Milestones, challenges, and Nordic collaboration of livestock conservation. Syftet med konferensen är att dela statusuppdateringar om nordiska husdjursgenetiska resurser, öka medvetenheten om vikten av biologisk mångfald inom jordbruket samt identifiera utmaningar och möjligheter i arbetet med att bevara och främja ett hållbart nyttjande av husdjursgenetiska resurser i framtiden.

Programmet innehåller talare som är akademiker, lantbrukare och tjänstemän och som arbetar inom området. De delar sina tankar och insikter kring hur en mångfald av husdjursgenetiska resurser kan bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem i Norden.

Konferensen arrangeras från lunch till lunch och inkluderar även en festmiddag på kvällen för att markera 40 år av nordiskt samarbete inom husdjursgenetiska resurser. Deltagarna kommer också ha möjligheten att besöka en liten utställning med studentposters och intressant information om de olika lantraserna i Norden.

Anmälan sker innan den 24 januari, via knappen nedan. Se även programmet nedan.

Anmälan Se programmet

Är du student inom ett ämne som rör husdjursgenetiska resurser och vill delta i konferensen? Läs mer om hur du ansöker om att visa upp en poster på konferensen via den här länken. Har du frågor är du välkommen att maila oss på farm-animals@nordgen.org.